Det har väl sällan varit den hårt arbetande underklassen som haft lyxen och tiden att kunna sitta på kammaren, stirra ut genom ett fönster och filosofera dagarna i ända. För att ha råd att bli en vis filosof måste man först och främst vara rik. SÅ tror jag att det var i det gamla Grekland till exempel. Därmed inte sagt att de antika gamla filosoferna inte var fantastiska, bara att det säkert fanns fattiga män och kvinnor med liknande tankar och idéer som aldrig fick komma till tals.

Med svävande blick

Själv älskar jag de där stunderna vid fönstret, där blicken liksom mest vilar på något, utan att riktigt se, för att man är så upptagen med att väva nät av sina tankar. De bästa teorierna uppkommer dock för det mesta tillsammans med andra, när man diskuterar något, men för att ens kunna delta i diskussioner så måste man ha en utgångspunkt.

Funderar på filosofistudier

Jag har läst en hel del av de gamla filosoferna – älskar det som sagt – men är nyfiken även på lite nyare filosofi. Kanske söker jag till en filosofikurs..? Det hade ju varit drömmen… Undrar bara vad man gör med sin examen sedan.

Och på tal om fönster så måste jag verkligen ta tag i ett fönsterbyte. Det iskalla draget stör ofta mina tankar och omöjliggör långa sittningar. Dessutom tror jag att ett nytt och fräscht fönster skärper mina tankar. Åtminstone så vill jag tro det.