Jag har precis bokat tid hos frisören för jag har bestämt mig för att göra en grej som jag drömt om, men aldrig vågat, sedan tidiga tonåren. Jag ska klippa mig i Cleopatras kultfrisyr! Jag har rakt, platt hår av naturen och aldrig trivts med annat än att ha allt uppsatt i en tråkig tofs, men varför ska man nöja sig med det? Det blir en dramatisk förändring för mig att ha håret nersläppt, lugg och page! Jag beställde tid för klippning och toning för jag ska minsann gå all in och göra håret lite mörkare också. Det blir inte svart som Cleopatras, men brunt.

Perfekt inför maskeradfesten på lördag

Jag är så himla nervös egentligen, men min frisör i Stockholm är helt suverän och vi har länge pratat om att göra den här förvandlingen. När jag ringde och bokade tid för klipp och toning så sa hon direkt att hon förstod att jag är redo att ta steget.

Jag fick tid på fredag vilket är perfekt eftersom jag är bjuden på maskerad på lördag då håret fortfarande kommer att vara frisörstylat. Jag är helst säker på att mina vänner kommer att tro att jag bär peruk. Att jag klär ut mig till Cleopatra blir de nog inte ett dugg förvånade över.

Cleopatra är en av mina stora förebilder, men det är inte enda anledningen till varför jag väljer den här frisyren såklart – jag tycker den är dödssnygg! Sedan tycker jag att ett stort afro är snyggt också, men jag har liksom inte förutsättningarna för ett sådant tyvärr.