Att skaffa barn är definitivt inte fördelaktigt för den som tar filosofi på allvar. Å andra sidan kanske det är just vad de filosofiskt lagda behöver mest av allt, för barn tvingar en verkligen att leva här och nu och lämnar minimalt utrymme för filosofiska utsvävningar. Jag har själv blivit mycket mer balanserad som människa sedan jag fick barn. Istället för att fundera kring livet och döden kan något som valet av barnvagn uppta många timmars, för att inte säga dagars, tankeverksamhet.

Klassiskt och rejält

Jag gillar det klassiska och dras därför till märken som Emmaljunga och Kronan. Det ska vara stabilt, erkänt och gärna svenskt när det handlar om saker som barnvagnar och bilbarnstolar. Det låter säkert snobbigt i mångas öron, men när det kommer till MITT barn är bara det bästa och säkraste gott nog. Jag gillar dessutom dessa märkens estetik – rustikt och rejält med barnet i första åtanke.

Andra spelregler

Nu är jag i desperat behov av en sulky och velar i valet och kvalet – det finns ju så många att välja mellan. Denna gången har jag fastnat för något helt annat än det jag vanligen fastnar för, men det känns inte som att samma spelregler appliceras på sulky som på en ”vanlig” barnvagn. Jag har i och för sig inte så mycket erfarenhet, så om du som läser detta har någon åsikt – dela gärna med dig!